Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците.
Разбийте белтъците на гъст сняг заедно със солта с помощта на миксер.
Добавете жълтъците един по един и продължете разбиването.
Добавете захарта лъжица по лъжица, продължавайки разбиването.
Прибавете поетапно брашното и бъркайте отдолу нагоре до поемането му.
Сложете и лимонената захар, бакпулвера и разбъркайте.
Изсипете тестото в тава с диаметър 21 см с подвижен ринг и застлано дъно с домакинска хартия.
Изпечете блата в загрята фурна до 200 г.
Проверете готовността на блата с помощта на дървено шишче.
Охладете пандишпана и го срежете през средата, за да се получат два блата.
Сиропирайте със захарен сироп /може да използвате сока на любим компот/.
Разбийте сметаната, добавете маскарпонете и продължавайте разбиването до получаването на гъст крем.
Сложете първият блат в подходяща чиния, намажете с крем, поръсете с боровинките.
Сложете отново сметанов крем и залепете втория блат.
Намажете тортата с крем и я гарнирайте, като шприцовате стените ѝ.
Разтворете желатина в студена вода. След като набъбне, го загрейте като внимавате течността да не заври.
Добавете боровинковото сладко и разбъркайте.
След като започне процесът на желиране, изсипете върху повърхността на сметановата торта.
Оставете пандишпановата торта с маскарпоне и боровинки за около 3-4 часа в хладилник, след което нарежете и поднесете.
Приятен апетит!