Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова Торта»Пандишпанова торта с маскарпоне и боровинки

Пандишпанова торта с маскарпоне и боровинки

Пандишпанова торта с маскарпоне и боровинки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
03/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Един рожден ден би бил още по-запомнящ се при наличието на една превъзходна пандишпанова торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 7 с.л.
  • захар - 7 с.л.
  • маскарпоне - 500 г
  • сметана сладкарска - 200 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • лимонена захар - 1 п.
  • захарен сироп - 1 ч.ч.
  • боровинки - 200 г замразени
  • боровинково сладко - 3 с.л.
  • желатин - 1 п.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците.

Разбийте белтъците на гъст сняг заедно със солта с помощта на миксер.

Добавете жълтъците един по един и продължете разбиването.

Добавете захарта лъжица по лъжица, продължавайки разбиването.

Прибавете поетапно брашното и бъркайте отдолу нагоре до поемането му.

Сложете и лимонената захар, бакпулвера и разбъркайте.

Изсипете тестото в тава с диаметър 21 см с подвижен ринг и застлано дъно с домакинска хартия.

Изпечете блата в загрята фурна до 200 г.

Проверете готовността на блата с помощта на дървено шишче.

Охладете пандишпана и го срежете през средата, за да се получат два блата.

Сиропирайте със захарен сироп /може да използвате сока на любим компот/.

Разбийте сметаната, добавете маскарпонете и продължавайте разбиването до получаването на гъст крем.

Сложете първият блат в подходяща чиния, намажете с крем, поръсете с боровинките.

Сложете отново сметанов крем и залепете втория блат.

Намажете тортата с крем и я гарнирайте, като шприцовате стените ѝ.

Разтворете желатина в студена вода. След като набъбне, го загрейте като внимавате течността да не заври.

Добавете боровинковото сладко и разбъркайте.

След като започне процесът на желиране, изсипете върху повърхността на сметановата торта.

Оставете пандишпановата торта с маскарпоне и боровинки за около 3-4 часа в хладилник, след което нарежете и поднесете.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: