Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака от кромид лук

Мусака от кромид лук

Марио НиколовМарио Николов
Новак
49119139
15/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вегетарианска мусака с лук - кой да предположи, че е толкова уникално вкусна"

Необходими Продукти

  • лук - 1 кг
  • растително масло - ½ ч.ч.
  • ориз - ½ ч.ч.
  • домати - ½ кг
  • яйца - 3 бр
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният лук се нарязва на филии и се задушава в половината от растителното масло до омекване.

Прибавя се оризът, а след 5 мин - и половината от доматите, нарязани на кубчета.

Сместа се посолява и се задушава, докато остане на мазнината.

Изсипва се в тавичка и се разбърква с половината от настъргания кашкавал, магданоз и черен пипер.

Повърхността се заглажда и върху нея се нареждат останалите домати, нарязани на филии.

Залива се с половината от млякото, в което е разбито с щипка сол 1 яйце.

Мусаката се пече в силна фурна 15 мин.

Прави се светла запръжка от останалото растително масло и брашното, разрежда се с млякото и се прибавят разбитите с вилица яйца и настърганият кашкавал.

Мусаката с ориз се залива с този сос и се пече до зачервяване.

Тази мусака от кромид лук се поднася се с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: