Начин на приготвяне
Главите кромид лук се почистват и се прави разрез с нож само от едната страна, слагат се да се варят за 10 минути и после се слагат в ледената вода.
Каймата се запържва с малко кромид лук с чесън, настъргва се домат и към тях се прибавя оризът, сипва се малко вода (1 ч.ч.) и се оставя да поври, докато изчезне водата. Подправя се с черен пипер, босилек и сол.
Внимателно се разделят една по една люспите на кромида, които после пълним с каймата.
Навиват се на рулца различните сарми и се слагат в тенджера, в която предварително се сипва зехтин и масло.
Накрая се слага малко доматен сос и се оставя пълненият лук да покъкри около 15 минути.
Да ви е вкусно с тези сарми от кромид лук.
Коментари