Уевос Ротос (Huevos Rotos)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Уевос Ротос (Huevos Rotos)
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Хуевос Ротос Huevos rotos или в приблизителен смисъл Накъсани яйца - испанците са измислили гениален начин за сервиране на пържени картофки с яйца на очи, чийто жълтък се разлива"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • картофи - 4 бр. среден размер
  • зехтин - за пържене
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хуевос Ротос (Huevos rotos) или в приблизителен смисъл Накъсани яйца - испанците са измислили гениален начин за сервиране на пържени картофки с яйца на очи, чийто жълтък е рохък.

При сервиране яйцата се раздробяват или накъсват с вилица, а кремообразният жълтък се разлива и попива в пържените картофки. Толкова простичко, а така вкусно!

Често ястието се сервира в комбинация с хамон или чоризо. Тук ви представям рецептата за чисти Huevos rotos.

Обелете, измийте и нарежете картофите на пръчици. Подсушете ги добре, изпържете до златисто в зехтина и посолете. Добре е да ги оставите върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.

В друг тиган пресипете малко от мазнината, в която са се пържили картофите, и загрейте на умерен огън. Чукнете яйцата и ги пригответе, така че белтъкът да побелее и се сготви, а жълтъкът да остане кремообразен и течен.

Прехвърлете яйцата върху картофките и ги разкъсайте с вилица.

Поднесете пържените картофи с яйца, докато са топли.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: