Начин на приготвяне
Хуевос Ротос (Huevos rotos) или в приблизителен смисъл Накъсани яйца - испанците са измислили гениален начин за сервиране на пържени картофки с яйца на очи, чийто жълтък е рохък.
При сервиране яйцата се раздробяват или накъсват с вилица, а кремообразният жълтък се разлива и попива в пържените картофки. Толкова простичко, а така вкусно!
Често ястието се сервира в комбинация с хамон или чоризо. Тук ви представям рецептата за чисти Huevos rotos.
Обелете, измийте и нарежете картофите на пръчици. Подсушете ги добре, изпържете до златисто в зехтина и посолете. Добре е да ги оставите върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.
В друг тиган пресипете малко от мазнината, в която са се пържили картофите, и загрейте на умерен огън. Чукнете яйцата и ги пригответе, така че белтъкът да побелее и се сготви, а жълтъкът да остане кремообразен и течен.
Прехвърлете яйцата върху картофките и ги разкъсайте с вилица.
Поднесете пържените картофи с яйца, докато са топли.
Добър апетит!