Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Гювечета по ловджийски

Гювечета по ловджийски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Гювечета по ловджийски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Само за ценителите - гювечета по ловджийски"

Необходими Продукти

  • наденица - 3 наденици
  • домати - 4 неголеми
  • сирене - 300 г
  • кашкавал - 200 г
  • лук - 1 голяма глава
  • чушки - 2 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • масло
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • люти чушки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци, чушките - на тънки ленти, а картофа - на кубчета.

Загрейте малко масло и олио в тиган и запържете зеленчуците.

Нарежете наденицата на кръгчета и я разпределете в 4 гювечета. Във всяко добавете от запържените зеленчуци и нарязаните ситно домати.

Объркайте всичко с подправки, добавете натрошено сирене отгоре и сложете да се пече за около 20-30 минути. След това поръсете с равни количества настърган кашкавал, чукнете по едно яйце и върнете във фурната за още 5 минути.

Поднесете гювечетата по ловджийски с люта чушка по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: