Пържоли по ловджийски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Пържоли по ловджийски1 / 2
13/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Днес отстреляхме едни пържолки по ловджийски и нямаме търпение да се похвалим с тях"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • лук - 4 глави кромид
  • домати - 1 с.л. пюре
  • кренвирши - 2 бр.
  • шунка - 200 г
  • гъби - 12 бр.
  • лук - 15 малки глави кромид
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на пържолки, които се начукват с дървено чукче.

Посоляват се и се оставят да престоят около 10 минути, след което се изпържват в сгорещената мазнина и се изваждат в затоплен съд. Захлупват се и се поддържат топли.

В същата мазнина запържете ситно нарязания лук, гъбите, целите главички лук /обелени/, нарязаните шунка и кренвирши.

Прибавете доматеното пюре, посолете и подправете с черен пипер. Разбъркайте и след 2-3 минути сипете виното.

Захлупете и задушете 15 минути на слаб огън, след което изсипете сместа върху пържолите.

Сервирайте пържолите със салата или картофи.

Пържолите по ловджийски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

веси
веси
Не разваляйте пържолите с кренвирши
01.01.2016 20:26
9