Начин на приготвяне
В тенджера с незалепващо покритие, налейте 500 мл от студеното прясно мляко, добавете захарта и разбъркайте. Отделно разбийте яйцата, прибавете ванилената захар и пресятото брашно, разбъркайте добре и постепенно при непрекъснато бъркане, прибавете останалото студено прясно мляко.
През цедка прекарайте сместа в млечната смес, разбъркайте и поставете тенджерата на умерен огън. Варите при непрекъснато бъркане с шпатула до сгъстяване или докато започнат да се появяват първите балончета в него.
Премахнете тенджерата от котлона и прибавете маслото нарязано на малки кубчета, разбъркайте, докато се разтвори напълно.
На дъното на тавичка, наредете ред бисквити и сипете част от горещия яйчен крем, заравнете. Така процедирате, като завършите с крем.
Оставете бисквитената торта за 30 минути да се поохлади отгоре и украсете с настърган шоколад или смлени ядки.
Поставете тортата в хладилник за около 3-4 часа, преди да сервирате.
Сочна, сладка и вкусна бисквитена торта с нежен домашен яйчен крем!
С бисквити препоръчваме да опитате и нашата шоколадово-бисквитена торта, това бисквитено руло или този вкусен ябълков сладкиш с бисквити.
Коментари
Отгоре настъргах един млечен шоколад. Получи се уникално вкусна торта! Предимство е лесноизпълнимата рецепта.
Благодаря, Мария!