Начин на приготвяне
Млякото се кипва на бавен огън. Жълтъците се смесват със захарта, солта и нишестето до еднородна смес.
Горещото мляко се налива на тънка струйка в яйчената смес при непрекъснато бъркане. Кремът се връща обратно в съда, в който е завряло млякото.
Загрява се до кипване и се вари 2 минути при непрекъснато бъркане.
Сваля се от котлона, прецежда се през сито и се добавя ванилията. Разбърква се и се оставя да се охлади за 10 минути.
Маслото се нарязва на тънки парчета и се добавя в крема при непрекъснато бъркане.
Яйчният крем се оставя да изстине напълно, след което се съхранява в хладилник до 4 дни.
Домашният яйчен крем е много сполучлив.
Коментари