Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем за торта»Домашен яйчен крем за торта

Домашен яйчен крем за торта

Баш МайстораБаш Майстора
Новак
2325164
Домашен яйчен крем за торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Гарантираме, че с този яйчен крем ще направите най-страхотната торта"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л.
  • жълтъци - 6 бр.
  • захар - 300 г
  • брашно - 6 с.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • краве масло - 75 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд затопляме прясното мляко с половината захар, само се затопля да не завира.

В купа разбиваме жълтъците с останалата половинка от захарта и брашното добавяме и около 100 милилитра студено прясно мляко разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес след това се прецежда сместа, за да няма бучици.

Яйчената смес се добавя към топлото мляко на тънка струя при непрекъснато бъркане. Кремчето с яйца се вари на средна степен на котлона при непрекъснато бъркане. Ври около 4 или 5 минути при непрекъснато бъркане.

След като го свалите от огъня, към домашния крем се добавя ситно нарязано краве масло и ванилията бърка се малко за да се разтопи маслото.

Готовия крем може да се сложи в подходящ съд да се поръси с пудра захар и отгоре да се сложи стреч фолио и да стои в хладилника около три дни това е максималният му срок на годност. Домашният яйчен крем е подходящ да се ползва за домашни торти, бисквитени торти, сладки еклери и може да се консумира в това състояние.

PS: в рецептата за домашен яйчен крем за торта брашното може да се замени с нишесте за по-друг аромат може да се добави канела или ром.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотен крем се получива
12.08.2022 17:34