Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем за торта»Домашен крем за бисквитена торта

Домашен крем за бисквитена торта

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
3153k6513
Домашен крем за бисквитена торта
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Домашен крем за бисквитена торта, с който да превърнете всеки сладкиш в неустоимо изкушение."

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л (краве)
  • захар - 200 г (бяла)
  • яйца - 3 бр. (размер M)
  • брашно - 5 с.л. (бяло, пшенично)
  • ванилова захар - 20 г
  • сол - 1 щ.
  • краве масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме млякото в тенджера на котлона да загрява. Добавяме в него захарта и ваниловата захар и разбъркваме. В това време в купа разбираме яйцата като към тях добавяме 50 мл от млякото.

Разбиваме ги добре с помощта на кухненска бъркалка, а след това прибавяме брашното. Бъркаме така, докато не се получи еднородна каша без бучки.

След това тази каша добавяме на струя към млякото, като в същото време бъркаме енергично. В продължение на няколко минути разбъркваме непрестанно, докато кремът се сгъсти.

Махаме тенджерата от котлона, добавяме маслото и щипка сол и отново разбъркваме. Домашният крем за бисквитена торта е готов и изчакваме да се поохлади преди да приготвим тортата. Подходящ за обикновена бисквитена торта или пък лесна и вкусна бисквитена торта.

Ако искате да подобрите сладкарските си умения, вижте също как да сгъстите крем за торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: