Начин на приготвяне
Слагаме млякото в тенджера на котлона да загрява. Добавяме в него захарта и ваниловата захар и разбъркваме. В това време в купа разбираме яйцата като към тях добавяме 50 мл от млякото.
Разбиваме ги добре с помощта на кухненска бъркалка, а след това прибавяме брашното. Бъркаме така, докато не се получи еднородна каша без бучки.
След това тази каша добавяме на струя към млякото, като в същото време бъркаме енергично. В продължение на няколко минути разбъркваме непрестанно, докато кремът се сгъсти.
Махаме тенджерата от котлона, добавяме маслото и щипка сол и отново разбъркваме. Домашният крем за бисквитена торта е готов и изчакваме да се поохлади преди да приготвим тортата. Подходящ за обикновена бисквитена торта или пък лесна и вкусна бисквитена торта.
Ако искате да подобрите сладкарските си умения, вижте също как да сгъстите крем за торта.