Начин на приготвяне
Първо пригответе крема, като най-напред разбиете яйцата със захарта. След това прибавете ванилията и брашното. Бъркайки непрекъснато, добавяйте на тънка струйка студеното прясното мляко. Разбивайте с миксер, за да не стане на топчета.
Сложете на котлона и варете докато не се сгъсти крема, като бъркате непрекъснато да не загори.
Когато кремът е готов, свалете го от огъня и след 2-3 минути добавете маслото. Бъркайте, докато се разтопи.
В правоъгълна тавичка подредете един ред бисквити и ги залейте с част от топлия крем.
Разпределете го равномерно и отгоре поставете сладко от ягоди. Подредете втори ред бисквити и пак залейте с крем. Този път поръсете отгоре смлени орехи.
Подредете последния ред бисквити, залейте ги с крем, загладете го и украсете със сладко от ягоди.
Оставете бисквитената торта на студено да престои, поне 4-5 часа, за да омекнат бисквитите. Получава се много приятна и ароматна торта.
Бисквитената торта с яйчен крем е готова.