Бисквитена торта с яйчен крем

Бисквитена торта с яйчен крем
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Вместо с готово нишесте пригответе любимата на цялото семейство бисквитена торта с яйчен крем"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 опаковки обикновени
  • сладко от ягоди - 1 бурканче
  • орехи - 3 - 4 с.л.
  • за крема
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • мляко прясно - 1 литър
  • масло - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе крема, като най-напред разбиете яйцата със захарта. След това прибавете ванилията и брашното. Бъркайки непрекъснато, добавяйте на тънка струйка студеното прясното мляко. Разбивайте с миксер, за да не стане на топчета.

Сложете на котлона и варете докато не се сгъсти крема, като бъркате непрекъснато да не загори.

Когато кремът е готов, свалете го от огъня и след 2-3 минути добавете маслото. Бъркайте, докато се разтопи.

В правоъгълна тавичка подредете един ред бисквити и ги залейте с част от топлия крем.

Разпределете го равномерно и отгоре поставете сладко от ягоди. Подредете втори ред бисквити и пак залейте с крем. Този път поръсете отгоре смлени орехи.

Подредете последния ред бисквити, залейте ги с крем, загладете го и украсете със сладко от ягоди.

Оставете бисквитената торта на студено да престои, поне 4-5 часа, за да омекнат бисквитите. Получава се много приятна и ароматна торта.

Бисквитената торта с яйчен крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: