Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Солена аншоа в лимон за 20 минути

Солена аншоа в лимон за 20 минути

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Солена аншоа в лимон за 20 минути3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Солена аншоа в лимон за 20 минути - идеално мезе за ракия."

Необходими Продукти

  • аншоа - 500 г
  • олио от гроздови семки - 5 с.л.
  • сол - 5 с.л. едра
  • лимонов сок
  • За гарниране
  • картофи - 4 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • хималайска сол - 1 щ.
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Солена аншоа в лимон за 20 минути - идеално мезе за ракия.

Сложете рибата аншоа в солта и я разбъркайте внимателно.

Сложете картофите да се варят, след което обелете, нарежете на филийки, подправете със сол, оцет, зехтин. Подредете в удобна чиния.

Половин час по-късно измийте осолената риба, отделете от костите и поставете филетата спретнато върху картофите.

Отгоре намажете с лимонов сок, масло от гроздови семки. И можете да ядете веднага! ​Крехко, сочно предположение. Опитайте дори върху хрупкав хляб!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: