Бисквитена торта за 20 минути

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бисквитена торта за 20 минути
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Това е на-бързата, най-вкусната бисквитена торта с пудинг и банани!"

Необходими Продукти

  • бисквити - 300 г чаени
  • пудинг - 2 бр. ванилия
  • захар - 10 с.л.
  • прясно мляко - 1 литър
  • масло - 200 гр
  • ванилия - 1 бр. бурбонска
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • банани - 3 бр. големи
  • течна сметана - 250 мл
  • лимонов сок - сок от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бананите на филийки в кутия с капак, полейте ги с лимоновия сок, затворете капака и обърнете кутията няколко пъти да се полеят добре. Начупете бисквитите на малки парчета, като преди това отделите 10 броя от тях цели. Намажете форма за кейк с меко масло.

Разтворете пудинга и бурбонската ванилия в част от млякото, останалото мляко и захарта поставете на котлона да заври. На тънка струя и при непрекъснато бъркане добавете разтворения пудинг към млякото.

След като се сгъсти добавете нарязаното масло и начупените бисквити, бъркате до пълното разтопяване на маслото. Сипете половината смес във формата и разклатете добре, наредете 1 ред от нарязаните банани и сипете втората половина от пудинговата смес.

Разтръскайте добре формата да улегне добре сместа. Отгоре наредете за основа на тортата целите бисквити, като леко ги притискате в сместа.

Оставете тортата да се охлади и стегне на студено място за няколко часа, и обърнете в поднос, украсете с разбитата сметана и останалите банани. Това е на-бързата, най-вкусната бисквитена торта с пудинг и банани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Магданозка
Магданозка
При обръщането в поднос се разтече и се наложи да я събирам и застопоря с бисквити,но пък на вкус много ми хареса.
Определено ще повторя,но ще я направя в тавата в обратен ред или както се реди бисквитената торта.
06.08.2017 17:38
2