Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Вкусно мезе за 20 минути

Вкусно мезе за 20 минути

Вкусно мезе за 20 минути
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"С настъпващите празници е важно хубавото мезе. Имаме прекрасна идея за вас и то само за 20 минути"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 200 г
  • червен лук - 1 глава
  • праз - 1 бр.
  • бяло вино - 60 мл
  • магданоз - 2 щипки
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • олио - 3 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • чесън - 1 щипка на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки и се маринова със соев сос, сол, черен пипер, чесън на прах.

В тиган се загрява олиото, задушава се нарязания праз и лука. Прибавя се месото, запържваме и него. Налива се виното и се разбърква.

Мезето се готви до готовност на месото и лука.

Вкусното мезе за 20 минути е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дими
Дими
започвам да я правя много ми хареса
11.03.2016 14:14
1
Стела
Стела
.....и да добавя още нещо свинското месо запържвай преди лука....или по отделно!
08.03.2016 15:45
5
Стела
Стела
Много ми е интересно от кога точно започваш да засичаш двайсете си минути?!?
08.03.2016 15:43
2
1
никнай
никнай
Просто не ми се вярва че можеш да нарежеш месото и праза и да обелиш и нарежеш лука за 10 мин. магданоза също не се рреже от самосебеси на дребно.
А и маринатата също иска време за да може месото да поеме съставките. Абсолютна глупост е да използваш чесън на прах при положение че на пазара има винаги стар такъв а пролетно време и зелен.

Необичам когато ме лъжат във времетраенето особено от "Помощник Готвач"

По същество рецептата си я бива и гарантирано вкусна.
13.02.2016 22:56
4
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Можете да добавите към лука малко гъби става разкош
26.01.2016 18:53
2