Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Крилца в карамел от нар от шеф Арони

Крилца в карамел от нар от шеф Арони

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Крилца в карамел от нар от шеф Арони
Снимка: Станислава Вълкова
3 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Крилца в карамел от нар от шеф Арони - любимите пилешки крилца с екзотичен вкус и завладяващ аромат."

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 7 - 9 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 средна глава
  • чесън - 4 ск.
  • вода - 1/3 ч.ч.
  • сос от нар - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л. пресен
  • кафява захар - 3 ч.л.
  • сол - 1 щ.
  • черен пипер - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите ястието с пилешко, ще ви трябват 2 тигана, един обикновен, вторият - с високи ръбове. (китайски уок тиган) Отстранете нокътя от крилата и нарежете по протежение на ставата на 2 части.

В дълбока купа разбийте леко яйцата със сол на вкус и черен пипер.

Почистете подсушените пилешки крилца, потопете в яйчена маса, оваляйте в брашно и запържете в растително масло в обикновен тиган до златисто кафяво. Поставете крилцата в гевгир, оставете излишното масло да се отцеди.

Готвене на карамела:

Лукът се нарязва на ситно и се запържва до прозрачност в зехтина в дълбок тиган. Добавете смлян чесън и запържете още 2-3 минути.

Добавете сос от нар, продължете да пържите, като разбърквате за 3-4 минути Добавете вода, продължете да пържите, като разбърквате 5-6 минути.

Добавете лимонов сок, продължете с​ пърженето, като разбърквате 3-4 минути. Въвеждаме кафява захар и, като разбъркваме, довеждаме до сгъстяване, до консистенция на сладко.

Добавете готовите крилца и, като обръщате всичко с дървена лъжица (така че крилцата да се напоят), запържете още 5-6 минути.

Приятен апетит на всички с тази рецепта за крилца в карамел от нар от шеф Арони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: