Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Магданозено песто с орехи

Магданозено песто с орехи

Магданозено песто с орехи
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Използвайте магданозеното песто като добавка към различни салати, паста или просто намазано на препечена филийка."

Необходими Продукти

  • магданоз - 2 връзки
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • орехи - 30 г
  • тиквено семе - 30 г
  • зехтин - 100 мл
  • лимони - 3 с.л. сок прясно изцеден
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете в сух тиган орехите и тиквеното семе за няколко минути, бъркайки. Щом започнат да отпускат аромата, си махнете от котлона и ги оставете да се охладят.

Измийте магданоза, отцедете го добре и подсушете.

Нарежете го на едро и сложете в каната на блендер заедно с останалите съставки и пасирайте на кратки пулсации, до хомогенна смес.

Използвайте магданозеното песто с орехи като салатен дресинг, сос за паста или просто намазано на препечена филийка.

Съхранявайте в хладилник до 2-3 дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: