Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни кюфтета»Топчета от сьомга със сос тартар

Топчета от сьомга със сос тартар

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Топчета от сьомга със сос тартар1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • сьомга - 750 г филе
  • маслини - 200 г без костилки
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • галета - ½ ч.ч.
  • кокос - 120 г стърготини
  • олио - 1 и1/2 ч.ч.
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
  • сол - ½ ч.л.
  • за соса
  • майонеза - ½ ч.ч.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • зелен лук - 2 перца
  • копър - 1 с.л. (нарязан)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината филе се реже на кубчета, останалото се пасира. Маслините се режат на ситно, кората на лимона се настъргва.

Нарязаната риба и пюрето от риба се смесват, добавя се кората от лимона, галетата, яйцата, солта, черният пипер и всичко се смесва.

Правят се топчета и се пържат в дълбок тиган. Слагат се на хартия да се отцедят от мазнината. Още горещи се овалват в кокосови стърготини.

Приготвя се сос, като се смесват всички посочени продукти. Сервира се в малка купичка, която се слага в чинията с топчетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: