Начин на приготвяне
Нарежете ягодите на малки кубчета, сложете ги в купичка, добавете сока от лайм, разбъркайте внимателно и ги приберете в хладилника.
В касерола сипете водата и захарта, сложете на котлона, докато заври, без да бъркате.
Оставете да поври 5 минути, добавете балсамовия оцет и варете още 4-5 минути.
През това време блендирайте малините (по желание ги претрийте през цедка) и добавете към карамела.
Оставете на бавен огън на къкри, като бъркате, докато сте сгъсти (около 5 минути).
Охладете напълно.
В купичката с ягодите сипете балсамовия сос-карамел и разбъркайте внимателно.
В подходяща чиня поставете ринг, сипете от сместа и заравнете.
Премахнете внимателно ринга, украсете ягодовия тартар с топка сладолед или бита сметана и сервирайте.
Ягодовият тартар с балсамов сос-карамел е много вкусен и перфектен за лятото.