Начин на приготвяне
Брашното, маслото, яйцето, пудрата захар, канелата и студената вода се смесват. Замесва се тесто, което се прави на топка и се оставя в хладилника за 2 часа.
Ягодите се режат на половинки. В тиган с дебело дъно се слага захарта и след като се разтвори, се добавят ягодите. Варят се 1 минута на слаб огън. Добавя се маслото и при непрекъснато бъркане се варят 10 минути.
Добавя се оцетът, виното и всичко се вари още 1 минута. Тестото се разточва. На дъното на тава се постила хартия за печене и се излива ягодовата плънка.
Тестото се слага отгоре. Пече се 30 минути на 180 градуса. Тартът се вади, оставя се 2 минути да престои и се обръща с плънката нагоре.