Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Тарт с шоколад и малини

Тарт с шоколад и малини

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6468k2k3k3
Тарт с шоколад и малини
Снимка: Ivelina
1 / 4
10/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Няколко вида шоколад и малини, това е олицетворение на перфектния тарт - ще се съгласите, щом го опитате"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 250 г
  • масло - 125 г масло
  • захар - 70 г захар
  • жълтъка - 2 жълтъка
  • мляко - 5 с.л.
  • пекан - 50 г смлени + за украса
  • пълнежа от шоколад
  • шоколад - 230 г 55%
  • шоколад - 100 г 70%
  • несолено масло - 60 г
  • ванилия - 1 шушулка
  • течна сметана - 150 г 36%
  • яйца - 2 големи пресни
  • малини - 250 г
  • пудра захар - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с бъркалка жълтъците със захарта и излейте млякото. Разбъркайте ги хубаво.

Нарежете маслото на парчета върху брашното. Натрошете маслото и брашното заедно, като го претривате през ръцете си. Повторете, докато получите пясъчна смес.

След това направете кладенче и изсипете млякото с жълтъци в центъра. Разбъркайте бързо, след това омесете (на ръка или с миксер).

На работната повърхност месете тестото за пай, тоест, смачквайте го с длан, докато стане много гладко и хомогенно.

Оформете топка и я поставете в хладилника за около 1 час.

Нарежете двата шоколада и ги разтопете на водна баня или в микровълнова фурна с маслото. Свалете от котлона, разбъркайте и оставете да се охлади.

Междувременно нарежете шушулката ванилия и съберете семената с върха на ножа. Поставете сметаната в купа, след това добавете яйцата, пудрата захар и семената ванилия. Смесете внимателно с помощта на бъркалка. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте добре.

Оформете тестото в тавичката за тарта, надупчете го и запечете за около 15 мин.

Поставете малините върху кората на тарта и изсипете шоколадовата смес. Другият вариант е да добавите вече пасираните малини към шоколадовата смес. Изгладете повърхността, като леко потупате дъното на формата по работната повърхност, след което поставете във фурната.

Печете до 20-25 мин, като проверявате леко с пръсти.

Проверявайте редовно фурната! Извадете от фурната, оставете да се охлади, след което оставете за 4 часа в хладилника.

Поръсете с пудра захар на едри кристали и декорирайте тарта с шоколад и малини с ядките, нарежете на тънки парчета и сервирайте.

Не успях да покажа разрез, тъй като беше за подарък, ще се радвам, да приготвите моя вкусен тарт и да покажете вашите снимки!

Наслаждавайте се наистина е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: