Канелена плетеница

Дебелата БертаДебелата БертаДжедай126146
16/07/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 297
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва със захарта, добавя се топлото мляко, жълтъкът, разтопеното масло и се смесва. Брашното се смесва със солта и се добавя млечната смес. Замесва се еластично тесто и се оставя на топло за 1 час.

Приготвя се плънка, като маслото се смесва с канелата, захарта и бадемите. След като тестото се надигне, се разточва на тънък правоъгълник. В средата се слага плънката, тестото се навива на руло.

Прегъва се в средата и се плете на плитка. Краищата се съединяват като кръг. Слага се в постлана с хартия за печене тава и се пече 20 минути на 200 градуса и 10 минути на 180 градуса.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар