Кускус с риба тон

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Кускус с риба тон
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Остава да полеем със струйка зехтин и да поръсих с малко босилек и имаме готово питателно и вкусно ястие."

Необходими Продукти

  • кускус - 200 грама
  • риба тон - 1 консерва
  • домати - 2 бр.
  • авокадо - 2 бр.
  • зехтин
  • сол
  • босилек
  • сос за спагети - 5 с.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кускус е вид паста, която по често използваме в макаронени салати, закуски, с мед и масло, със сирене, с прясно мляко и захар.

Днес я приготвих в един друг, нов и за нас вариант, а именно като салата с риба тон.

Първо трябва да се свари пастата по указания на пакета начин.

След това се измива със студена вода, за да не се слепи.

Разпределя се в порционни чинии.

Страни на чинията разпределяме соса, моят е пикантен, готов, върху соса разпределяме и риба тон от консерва.

А в средата на пастата слагаме предварително приготвен микс от авокадо и домат, подправен със сол и зехтин, щипка босилек. Количеството е по желание.

Остава да полеем със струйка зехтин и да поръсих с малко босилек и имаме готово питателно и вкусно ястие.

Да ви е сладко с кускус с риба тон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: