Начин на приготвяне
Кускус е вид паста, която по често използваме в макаронени салати, закуски, с мед и масло, със сирене, с прясно мляко и захар.
Днес я приготвих в един друг, нов и за нас вариант, а именно като салата с риба тон.
Първо трябва да се свари пастата по указания на пакета начин.
След това се измива със студена вода, за да не се слепи.
Разпределя се в порционни чинии.
Страни на чинията разпределяме соса, моят е пикантен, готов, върху соса разпределяме и риба тон от консерва.
А в средата на пастата слагаме предварително приготвен микс от авокадо и домат, подправен със сол и зехтин, щипка босилек. Количеството е по желание.
Остава да полеем със струйка зехтин и да поръсих с малко босилек и имаме готово питателно и вкусно ястие.
Да ви е сладко с кускус с риба тон.