Начин на приготвяне
Отцедете олиото от консервите риба тон. Поставете в голям съд.
Нарежете на ситно пресния лук, лука и магданоза. Пасирайте чесъна. Добавете в съда.
Поставете овесените ядки в кухненския робот и обработвайте за 2 минути.
Добавете овесените ядки в съда. Добавете люспи чили или черен пипер.
Разбъркайте добре.
В малка купа разбийте яйцата и добавете сместа от риба тон.
Разбъркайте, докато се смеси добре. Оформете еднакви апетитни рибни кюфтенца.
Загрейте зехтина на умерен огън.
Печете плескавиците за около 3-4 минути от всяка страна или до златисто кафяво.
Прехвърлете в чиния, застлана с хартиена кърпа, за да се отцедят плескавиците от риба тон.