Никулденски шаран в тесто

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
06/12/2012
"Традицията повелява на Никулден да се готви шаран, но ние бихме хапвали от този шаран са ароматна плънка в тесто всеки ден "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 555
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печена Риба

Начин на приготвяне

От брашното, хладка вода и малко сол се приготвя тесто, което се разточва на дебел лист.

Лукът се нарязва на филийки и се задушава в мазнината до омекване.

Отстранява се от огъня и се смесва със ситно нарязания магданоз, едро счуканите орехови ядки, стафидите, смлян черен пипер и сол на вкус.

Шаранът се измива, почиства се и се посолява, напълва се с плънката, зашива се и се увива в тестения лист. Слага се в намазана тавичка и се пече в умерена фурна.

Поднася се топъл.

Метална скара за печене с дървена дръжка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална скара за печене с дървена дръжка
8.99 лв.
Виж ››

Почитателите на грила вече си имат нова любима придобивка - метална скара за печене. С нея ще приготвите сочно месце, вкусна риба и хрупкави зеленчуци. Металната скара има удобна дървена дръжка и възможност за лесно пренасяне, благодарение на която ще може да я вземете навсякъде със себе си.

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
дара
дара
03.01.2013 18:19
пробвайте с маслено тесто!
1
0