Суфле с праскови

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Суфле с праскови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • праскови - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • пудра захар - 1/4 ч.ч.
  • брашно - ¼ ч.ч
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете прасковите и ги нарежете. Сварете ги в предварително сварения сироп от водата и кристалната захар.

Сгъстения сироп с плодовете се сипват в намазана с масло кексова форма. Разбийте маслото с пудрата захар и сложете на огъня. Когато маслото се разтопи, прибавете брашното и разредете бавно с млякото.

Бъркайте сместа, за да стане гладка и оставете да заври.

Свалете от огъня и прибавете един по един жълтъците. Когато сместа изстине почти, размесете внимателно с разбитите на сняг ванилия и белтъците.

Суфлето трябва да се пече около 30 минути. Поръсва се със захар и се сервира веднага с формата, защото в противен случай ще спадне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: