Бисквити с извара и вишни

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Бисквити с извара и вишни2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
27 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
47 мин.
Порции
10-15 бр.

Необходими Продукти

  • масло - 100 г
  • извара - 200 г
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 и ½ ч.л.
  • яйца - 1 бр. (жълтък)
  • сол - 1 щипка
  • вишни - 1 ч.ч.
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вишните се почистват от костилките. Шоколадът се настъргва на едро. Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва със захарта.

Добавя се изварата и жълтъкът, разбърква се и се добавя половината брашно, пресято заедно със солта и бакпулвера. Добавят се вишните и шоколадът и се добавя останалото брашно. Получава се гъсто лепкаво тесто.

Прави се саламче с диаметър около 4 сантиметра, завива се в прозрачно фолио и се оставя за 40 минути в хладилника. Върху тава, постлана с хартия за печене, се нареждат кръгчета от нарязаното саламче. Пекат се 20 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: