Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с пастърма и кашкавал

Омлет с пастърма и кашкавал

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Омлет с пастърма и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
7 мин.
Порции
1
"Сочният омлет се прегъва на две и се оставя за още половин минута в тигана...а знаете после как се изяжда за 1 минута"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • вода 2 с.л.
  • пастърма - 60 г
  • кашкавал - 40 г
  • олио - 2 с.л.
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се счупват яйцата и към тях се прибавят 2 с.л. вода. Разбъркват се с вилица енергично да станат течни.

В тиган за палачинки или друг подходящ с диаметър около 25 см се поставя мазнината и се загрява на умерен огън.

Изсипва се яйчената смес върху загрятия тиган, да покрие дъното равномерно. Още докато яйцата са полутечни, се поръсва с предварително настъргания кашкавал и с тънко нарязаната на пастърма.

Всичко се разпределя равномерно. Подправя се по избор, ако смятате, че има нужда.

Когато кашкавалът е разтопен, а яйцата от долната страна на тигана са придобили приятен загар, сочният омлет се прегъва на две и се оставя за още половин минута в тигана.

След това внимателно се пресипва в чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: