Брауни с извара и череши

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Брауни с извара и череши3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Обичам сладкиши с извара! А когато е замесен и негово величество шоколада, става едно вълшебство от вкусове - брауни с извара и череши!"

Необходими Продукти

  • масло - 60 г
  • черен шоколад - 60 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2
  • прясно мляко - или вода 1 ч.ч.
  • ванилия
  • череши - без костилки 1 ч.ч.
  • какао - 1 с.л
  • извара - сладкарска 1 ч.ч.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обичам сладкиши с извара! А когато е замесен и негово величество шоколада, става едно вълшебство от вкусове!

Първо, разтопявам маслото и шоколада за една минута в микровълновата. Разбърквам да стане еднородна смес.

Към нея добавям половин чаша захар, какаото, водата или прясно мляко, бакпулвер и разбърквам добре.

Следва ванилия и брашното. Получава се по гъсто тесто, така трябва да е, ако вашето е като кексово, просто добавете още една лъжица брашно.

Половината от тази шоколадова смес изсипвам в намазана с масло форма с размери 20/35 см приблизително.

А върху сместа разпределям изварата, развита с половин чаша захар и едно яйце.

Върху бялата смес разпределям черешите без костилки.

Към останалата шоколадова смес прибавям едно яйце и разбърквам добре. Така сместа става по течна и лесно я разпределям върху черешите и бялата смес.

Печем на 160 °C с вентилатор до суха клечка!

Добре охладен черешовия сладкиш нарязваме на парчета.

Може да се поръси сочното брауни с малко пудра захар или какао. Аз не го направих.

Много фин шоколадов вкус и плодова свежест, а изварата в браунито с извара и череши напомня на чийзкейк.

Препоръчвам!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: