Начин на приготвяне
Обичам сладкиши с извара! А когато е замесен и негово величество шоколада, става едно вълшебство от вкусове!
Първо, разтопявам маслото и шоколада за една минута в микровълновата. Разбърквам да стане еднородна смес.
Към нея добавям половин чаша захар, какаото, водата или прясно мляко, бакпулвер и разбърквам добре.
Следва ванилия и брашното. Получава се по гъсто тесто, така трябва да е, ако вашето е като кексово, просто добавете още една лъжица брашно.
Половината от тази шоколадова смес изсипвам в намазана с масло форма с размери 20/35 см приблизително.
А върху сместа разпределям изварата, развита с половин чаша захар и едно яйце.
Върху бялата смес разпределям черешите без костилки.
Към останалата шоколадова смес прибавям едно яйце и разбърквам добре. Така сместа става по течна и лесно я разпределям върху черешите и бялата смес.
Печем на 160 °C с вентилатор до суха клечка!
Добре охладен черешовия сладкиш нарязваме на парчета.
Може да се поръси сочното брауни с малко пудра захар или какао. Аз не го направих.
Много фин шоколадов вкус и плодова свежест, а изварата в браунито с извара и череши напомня на чийзкейк.
Препоръчвам!