Веган Сос Тартар

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5317k2k1
Веган Сос Тартар
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Опитайте този веган Тартар с любимите си ястия и няма да усетите разликата"

Необходими Продукти

  • аквафаба - 70 мл (от консерва сварен нахут)
  • олио - 140 мл
  • горчица - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • кисели краставички - 3 бр. (малки)
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Веган сос Тартар е подходящ за вегани и вегетарианци, може да се консумира и по време на пости.

Сипете аквафабата, олиото, горчицата, солта и червения пипер във високата кана на пасатора и пасирайте около минута от дъното, като изтегляте навън бавно пасатора.

Прехвърлете получената веган майонеза в купичка.

Нарежете киселите краставички на много ситни кубчета.

Пресовайте чесъна.

Добавете всички съставки към майонезата и разбъркайте добре соса Тартар.

Охладете вегански сос Тартар преди консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: