Начин на приготвяне
Ваниловият крем се приготвя според указанието на пакетчето, но с 300 мл мляко.
Към него добавете пюрето от манго и 1 бр. желатин, предварително разтворен в 50 мл вода, а след това разтопен на водна баня.
Разбъркайте добре и разпределете в подходящи чаши. Оставете в хладилника да стегне.
Разбийте сметаната (не много, да е по-течна), добавете пудрата захар, млякото, втория желатин (предварително разтворен в 50 мл вода, а след това разтопен на водна баня) и ванилията.
Разбъркайте внимателно и разпределете в чашите.
Приберете в хладилника да стегне, а през това време пригответе соса- смесете всички съставки и поставете на котлона, варете докато се сгъсти, но не прекалено.
Охладете и го разпределете в чашите с крем. Декорирайте желетата по желание.
Манго-ванилия йогуртът с балсамов сос от малини е готов.