Супа от бакла и гъби

Супа от бакла и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Тази супа от бакла и гъби е много полезна и вкусна, но каква подправка да ѝ добавим според вас?"

Необходими Продукти

  • бакла - 1 кг зърна и млади шешулки
  • печурки - 150 г гъби или каквито имате
  • пресен лук
  • манголд - листа
  • сол
  • червен пипер - на вкус
  • мащерка - щипка
  • джоджен - щипка
  • олио - зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сипваме зехтин и изчакваме да се нагорещи.

Пускаме нарязан пресен лук и след малко добавяме бакла - зърна и млади шушулки.

Запържваме и добавяме и наситнени листа от манголд.

След три минути доливаме вода или зеленчуков бульон.

Варим 25 минути и добавяме наситнен джоджен.

Добавяме и малко разбито във вода брашно за сгъстяване на гъбената супа.

Супата от бакла и гъби е готова за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: