Руски класически холодец

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
22/07/2014
"Истинска класика, само за ценители на хубавото мезе и високоалкохолното питие !"
Приготвяне15 мин.
Готвене500 мин.
Общо515 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 257
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински крачета - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 2 глави
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • оцет - 30 мл
  • хрян - 1 бр. корен от
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските крачета се измиват, морковите се обелват. Чесънът и лукът се обелват.

Крачетата, солта, черният пипер, дафиновите листа, лукът, чесънът и морковите се слагат в тенджера със студена вода и се кипват.

След като кипнат, се варят на минимална степен около 3-4 часа до омекване. Готовият бульон се прецежда през три слоя марля. Сваля се месото от крачетата и се добавя в бульона.

Излива се в купа и се оставя да се желира в хладилника за 4 часа. Сервира се с настърган хрян, смесен с оцет.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар