Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Руски класически холодец

Руски класически холодец

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски класически холодец2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
500 мин.
Общо
515 мин.
Порции
6
"Истинска класика, само за ценители на хубавото мезе и високоалкохолното питие !"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 2 глави
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • оцет - 30 мл
  • хрян - 1 бр. корен от
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските крачета се измиват, морковите се обелват. Чесънът и лукът се обелват.

Крачетата, солта, черният пипер, дафиновите листа, лукът, чесънът и морковите се слагат в тенджера със студена вода и се кипват.

След като кипнат, се варят на минимална степен около 3-4 часа до омекване. Готовият бульон се прецежда през три слоя марля. Сваля се месото от крачетата и се добавя в бульона.

Излива се в купа и се оставя да се желира в хладилника за 4 часа. Сервира се с настърган хрян, смесен с оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: