Руски биточки

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Руски биточки1 / 2
14/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Кой е казал, че руснаците не мезят? Мезят и то как - с разкошни биточки"

Необходими Продукти

  • кайма смес - 500 г
  • картоф - 1 бр. настърган
  • яйца - 2 бр.
  • стафиди - 1 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. - ситно нарязан
  • сол
  • черен пипер
  • орехови ядки - 1 с.л.
  • брашно
  • галета
  • лимонова кора - настъргана
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с настъргания картоф, едното яйце, стафидите, ореховите ядки, настърганата лимонова кора, черен пипер и сол на вкус.

От сместа се оформят 6 кюфтета, които се овалват последователно в разбитото с малко вода яйце и галета и се изпържват в горещата мазнина.

Сервират се с картофено пюре, полято с пържен лук, и салата според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: