Начин на приготвяне
Чупим яйцата директно в блендера и добавяме изварата. Разбиваме ги до хомогенна смес.
Добавяме овесените ядки и объркваме с лъжица. Важно е да не стане прекалено гъсто или прекалено рядко.
Може да се регулира, като добавите малко прясно мляко или ядки. Консистенцията трябва да бъде като каша. Като загребете с лъжицата, да е като сочна топка.
Намазняваме и загряваме тигана с незалепващо покритие. С лъжица сипваме половината смес и я притискаме и оформяме във формата на палачинка.
Печем за малко - до лек загар, бързо може да изгори. Обръщаме от другата страна. Аз ползвам чиния или дъска за обръщането, за да остане здрава овесена палачинка. Изсипвам я в чинията и после слагам тигана върху чинията и я обръщам в него.
Па същия начин разстиламе другата половина от сместа.
Сервираме обилно намазани здравословни палачинки с домашно сладко.
Ако предпочитате солени палачинки, може да експериментирате с крема сирене и сирене също е добра комбинация. Или пък да добавите настъргана ябълка, канела и мед в сместа - става плодово и сладко.
Овесените палачинки са много засищащи и лесни за приготвяне. Могат да се хапват без притеснения за фигурата.