Начин на приготвяне
За да приготвите тази бърза и вкусна бисквитена торта първо си пригответе крема.
Смесете в касерола прясното мляко с 1 жълтък, пшеничното нишесте, ванилията и разбъркайте добре.
Прибавете захарта с сложете съда на котлона. Сварете крема до желаната гъстота, бъркайки.
След това дръпнете от котлона и прибавете маслото. Разбъркайте, докато се разтопи и се усвои напълно.
Покрийте крема плътно с фолио, за да не се образува коричка, и го оставете да се охлади напълно.
През това време измийте черешите и ги подсушете. Разрежете ги на две и махнете костилките.
Прибавете към черешите лъжица ром за аромат и ако желаете, захар на вкус. Аз не съм добавяла захар.
Натрошете бисквитите на дребни парчета.
Разбийте добре охладена течна сладкарска сметана с миксер на високи обороти до меки връхчета.
Прибавете разбитата сметана към охладения крем, бъркайки с шпатула. Добавете също и половината от бисквитите и разбъркайте.
След това пригответе 6 чаши.
На дъното на всяка чаша сложете малко от натрошените бисквити. Върху тях добавете няколко лъжици от крема.
Върху крема сложете от черешите и продължете да редувате по същия начин, до изчерпване на продуктите.
Завършете с малко натрошени бисквити, няколко череши и лист прясна мента.
Сложете десерта в хладилника за няколко часа а след това се насладете на вкусна бисквитена торта с череши в чаша.
Да ви е сладко!