Гъбена каша

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
03/12/2008
"Направете си вкусна и здравословна гъбена супа само за 30 минути"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
36 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо262 614
  • Преглеждания за месеца1136
  • Преглеждания за седмицата1438
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена36

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и чушката се нарязват на ситно. Гъбите - на четвъртинки, ако са по-дребни или на по-малки парченца, ако са от едрите.

Загрява се олио и в него се изпържват лукът, морковите и чушката. Добавят се гъбите и сол на вкус. Разбърква се и се слага червения пипер. Налива се вода - да покрива зеленчуците и малко отгоре. Слага се доматеното пюре.

Оставя се да се готви до готовност на лука и гъбите.

Брашното се разтваря в малко студена вода и се изсипва.

Оставя се на котлона да заври и се отмества.

Слагат се останалите подправки и се поръсва с нарязан магданоз.

Чугунена тенджера с емайлирано покритие 24 см - 3.8 литра-21%
Приготвяй си тази рецепта с:
Чугунена тенджера с емайлирано покритие 24 см - 3.8 литра
160.00 лв.
127.00 лв.
Виж ››

Гответе вкусно и здравословно в новата си чугунена тенджера с емайлирано покритие. Качество без компромис!

Рейтинг

5 20
4 4
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Марин
Марин
11.05.2018 16:50
Много добра гъбена яхния
1
0
Милена
Милена
22.01.2016 13:35
Страхотна каша ! Аз прибавих една шепа ориз и накрая когато беше готова пуснах малко кубче краве масло да се разтопи !!! Стана невероятна каша ! Благодаря Ви !
2
3
Мариела Христова
Една от любимите ми каши, но при приготвянето и не добавям червен пипер.
2
0