Руски ябълков зефир

Марина НордМарина НордНовак1219
27/07/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене240 мин.
Общо255 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо771
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки - 500 г
  • желатин - 50 г
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 6 бр. (белтъци)
  • лимонтузу - на върха на ножа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се пекат и се претриват през гевгир. Желатинът се залива със студена преварена вода и се оставя за 1 час да набъбне.

След това се загрява на бавен огън, добавя се захарта и се загрява, докато се сгъсти и капка от сиропа не се разтича върху чинийка.

Добавя се ябълковото пюре и се кипва. Белтъците се разбиват на сняг и в тях се излива на тънка струйка горещият сироп при непрекъснато разбиване.

Добавя се и лимонтузуто, разтворено в супена лъжица вода. Сместа се излива в тава, намокрена с вода, охлажда се и се реже на квадрати.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар