Руски ябълков зефир

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски ябълков зефир2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
255 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • ябълки - 500 г
  • желатин - 50 г
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 6 бр. (белтъци)
  • лимонтузу - на върха на ножа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се пекат и се претриват през гевгир. Желатинът се залива със студена преварена вода и се оставя за 1 час да набъбне.

След това се загрява на бавен огън, добавя се захарта и се загрява, докато се сгъсти и капка от сиропа не се разтича върху чинийка.

Добавя се ябълковото пюре и се кипва. Белтъците се разбиват на сняг и в тях се излива на тънка струйка горещият сироп при непрекъснато разбиване.

Добавя се и лимонтузуто, разтворено в супена лъжица вода. Сместа се излива в тава, намокрена с вода, охлажда се и се реже на квадрати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: