Руски ябълков пудинг

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски ябълков пудинг1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ​ябълки - 10 бр.
  • галета - 120 г
  • масло - 150 г
  • яйца - 8 бр.
  • стафиди - 100 г
  • канела - 1 щипка
  • бадеми - 50 г филирани
  • захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и се настъргват. Смесват се с галетата, маслото, разбитите жълтъци, стафидите, канелата и филираните бадеми.

Белтъците и захарта се разбиват на сняг и се добавят към сместа с ябълките.

Всичко се разбърква и се излива във форма, намазана с масло. Съдът се слага на водна баня и се вари 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: