Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов крем»Крем от кестени и шоколад

Крем от кестени и шоколад

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Крем от кестени и шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • кестени - 1 кг
  • шоколад - 100 г
  • кафе - 3 с.л. еспресо
  • масло - 100 г
  • пудра захар - 120 г
  • сметана - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кестените се пекат на 165 градуса 30 минути. Почистват се от кората и ципата и се заливат с вода така, че само да ги покрие. Кипват се и се варят 25 минути, докато не омекнат.

Отцеждат се и се пасират. Шоколадът се настъргва на едро и се смесва с кафето. Разтопява се на водна баня, добавят се маслото и пудрата захар.

Когато кестеновото пюре изстине и е вече съвсем леко топло, се смесва с шоколада. Слага се във формички, поръсени с пудра захар, и се оставя във фризера за 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: