Начин на приготвяне
Нарежете сладкия шарен пипер на ленти или както пожелаете.
Нарежете бекона на слайсове и поставете в купа. Добавете сол, черен пипер и соев сос. Разбъркайте. Оставете да се маринова за 10-20 минути.
Запържете маринования бекон съвсем леко в зехтин до златисто.
В маслото, останало след пърженето на бекона, запържете леко сладкия пипер за 3 минути при непрекъснато бъркане.
Измийте листата от микс радичио подсушете ги, накъсайте ги на едри парчета с ръце и ги сложете в чиния за сервиране.
Нарежете доматите на малки филийки или просто ги разполовете.
Отгоре се нареждат резени печена чушка.
Поставете топли зеленчуци отгоре, парчета пържен хрупкав бекон.
Отгоре поръсете салатата с месо със сусам.
Може да поръсите топла салата с хрупкав бекон и сладки пиперки със сок от лайм, балсамов оцет и да украсите с билки.