Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Руски захарен сладкиш

Руски захарен сладкиш

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски захарен сладкиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • мая - 7 г суха
  • прясно мляко - 100 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 250 г
  • захар - 100 г
  • сметана - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото мляко се добавя ванилията и маята, разбърква се и се оставя за 10 минути. Щом шупне, се добавят яйцата и две трети от маслото, оставено предварително да омекне.

Брашното се пресява и се разбърква. Получава се лепкаво тесто, което се покрива с кърпа и се оставя за 1 час на топло.

Замесва се тестото, слага се в тава, намазана с мазнина и се оставя на топло за 30 минути. В тестото се правят дупки с пръст.

Останалото масло се слага във фризера за малко, нарязва се или се настъргва и се смесва със захарта до трохи. Оставят се за 10 минути във фризера.

Тестото се поръсва равномерно с трохите и се пече 35 минути на 180 градуса. Сладкишът се вади от фурната и се полива с разбитата сметана. Пече се още 7 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: