Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата с миксер. Добавяме захарта и продължаваме да разбиваме.
После слагаме олиото и прясното мляко и пак разбиваме. Пресяваме брашното и в него слагаме бакпулвера и разбъркваме.
Добавяме брашното в кашата на части и разбиваме. Най-накрая слагаме галетата и разбиваме с миксера до получаване на еднородна смес.
Смиламе с машинка печените орехи. ½ ч.ч слагаме вътре в кашата заедно с какаото и разбъркваме с лъжица. Мажем тавичка с олио и я набрашняваме. Изсипваме кашата и заграждаме сместа.
Печем в загрята на 170 градуса фурна до готовност. След като се опече сладкишът го оставяме да изстине.
В тенджерка на котлона слагаме водата, сок от лимон и захарта да заври. Трябва да е горещ и захарта да се е разтопила.
Сиропираме сладкиша със захарния сироп. За ни е по-лесно може да напояваме с черпак. Поръсваме, като си поеме сиропа, с ½ ч.ч. орехи отгоре. Да ви е сладко! Хапваме с кафе.