Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Руски ромов сладкиш с моркови

Руски ромов сладкиш с моркови

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски ромов сладкиш с моркови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 100 г
  • нишесте - 50 г
  • моркови - 3 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • захар - 200 г
  • лешници - 100 г смлени
  • орехи - 100 г смлени
  • ром - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се настъргват и се напръскват с лимонов сок. Добавят се смлените орехи и лешници и се разбърква. Брашното се смесва с нишестето и бакпулвера.

Яйцата се разбиват със захарта до пяна, добавят се морковите и ромът и сместа се разбърква. Добавя се брашното и се забърква тесто.

Излива се във форма, намазана с масло и поръсена с галета. Пече се 45 минути на 180 градуса. Вади се, охлажда се и се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: