Начин на приготвяне
Днес ви предлагам да приготвите тези бързи хлебчета земели с лимец, семена и сушен лук.
Втасват само веднъж и след час вече имате вкусни и здравословни земели.
Затоплете водата и разтворете в нея маята и захарта.
Без да чакате, прибавете всички останали продукти в описаната по-горе последователност като разбърквате.
Накрая прибавете 3 чаши от брашното от лимец и разбъркайте.
Последната чаша брашно поръсете на плота и доомесете тестото с ръце.
Тестото е меко и леко лепнещо, но не добавяйте повече брашно.
Веднага разделете тестото на 6 еднакви къса и ги оформете на топчета.
Смесете овесените ядки, сусама, лененото семе и слънчогледовото семе и ги разбъркайте.
Оваляйте всяко топче тесто в семената и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго.
Покрийте тавата с хлебчетата с кърпа и оставете да втасат за около 30 минути.
След това направете по няколко разреза на всяко от хлебчетата и ги сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.
Използвайте лимецовите хлебчета за приготвяне на здравословни сандвичи.
Коментари