Начин на приготвяне
Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно и задушават в тенджера с мазнина и малко вода.
Когато омекнат се прибавят обелените и нарязани на средно големи парчета картофи.
Разбъркват се на няколко пъти, след което се прибавят настърганите домати.
Яхнията с картофи се готви около пет минути, като се разбърква периодично.
Овкусява се със сол, прибавят се по лъжица червен пипер, брашно и сух джоджен.
Налива се топла вода, колкото да покрие картофите в яхнията, и като заври се прибавят джумерките.
Яхнията с джумерки се готви на умерена температура около 30 минути или до увиране на картофите.
Когато е готова картофена яхния с джумерки, се прибавя нарязан на ситно пресен магданоз.
Коментари