Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Постна селска картофена яхния

Постна селска картофена яхния

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Постна селска картофена яхния
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
04/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Само на село знаят как да направят и най-обикновената картофена яхния по-вкусна от печено месце"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 - 7 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • джоджен - сух
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и заедно с почистения морков се нарязва на дребно. Слагат се в тенджера с малко олио и вода да се задушат.

След като омекнат се прибавя чушката и задушаването продължава. Идва ред на обелените и нарязани на едро картофи. Всичко се разбърква.

След като се задушат картофите се прибавят доматите, които предварително сме нарязали на дребно или смлели.

Добавя се сол на вкус, червен и черен пипер, и малко сух джоджен. Долива се вода и ястието се оставя на умерен котлон до сваряването на картофите.

Малко преди готовност се прибавя размито с вода една супена лъжица брашно. След като се махне яхнията от котлона, се поръсва с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Как се прави?
11.04.2022 09:40
1
1