Начин на приготвяне
Оставете тестото и всички продукти на стайна температура поне за 30 - 40 минути, докато се поотпуснат.
Пригответе тава, в която ще приготвите тутманика, и я намажете обилно със свинска мас.
Разбийте яйцата в купа и добавете при тях натрошеното овче сирене.
Сложете тестото върху набрашнен плот и с точилката го разточете във формата на дълъг правоъгълник с дебелина 1 см.
Намажете тестеният лист обилно с меката мас и разпределете равномерно сместа със сиренето и яйцата.
Наръсете джумерките (пръжките).
Завийте внимателно на руло. Нарежете го на парчета с дебелина 4-5 см. Всяко парче обърнете като охлюв и подреждайте в подмазаната тава.
Когато наредите всичките парчета в тавата, поставете в средата на всяко по малко мас.
Оставете тавата на топло, за да втаса тутманикът.
Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна до порозовяване.
След като го извадите от фурната, го завийте с месалче, да се позадуши.
Сервирайте тутманика с джумерки с готово тесто топъл с кисело мляко или айрян.
Да ви е вкусно!